Köpek Eğitmeni

Alan Koruma Eğitimi Nedir?

º
Köpek Eğitmeni

Alan Koruma Eğitimi, Köpeğin bulunduğu, sahiplendiği ortamı korumasını sağlar. Ev,iş yeri,fabrika,depo farketmez. Köpek, sahiplendiği bölgeye bir ve ya birkaç kişinin tehlike arz eder şekilde girdiğini sezmesiyle birlikte o kişi ve ya kişileri etkisiz hale getirir. Etkisiz hale getirdikten sonra, sahibi gelene kadar bekler.

  • Bu eğitimin içeriğinde, Alan Koruma Eğitimi vardır.
  • Eğitimleri başarıyla tamamlayan köpekler, bulundukları, sahiplendikleri alana tehlike arz eden kimseyi sokmazlar.
  • Alan Koruma Eğitimini programını sadece karakter testini başarıyla tamamlamış köpekler alabilir.
  • Eğitimde amaçlanan hedef köpeğin kurallar ve komutlar dahilinde profesyonel koruma köpeği olarak yetiştirilmesidir. 

Alan koruma eğitimi, köpeklerin, ırklarına göre değişkenlik göstermeleriyle birlikte; ev ve işyeri gibi alanların köpek tarafından yabancı kişilerin girişini engellemesi amacıyla verilmektedir.

Her köpek içgüdüsel olarak alan korumaya eğilimli olsa da, profesyonel alan koruma eğitimi olmadan, bu koruma amacına uygun gerçekleşmez. Alan koruma eğitimi, öncelikle temel itaat eğitimi ve ileri itaat eğitimi tamamlandıktan sonra verilmelidir.

Alan Koruma Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpekler içgüdüsel olarak sahibini ve yakınındakilerini korumak ister. Bu koruma içgüdüsü köpeğin kendi alanını aşmadan ve çevreye zarar vermeden olmalıdır. Köpek sahipleri, köpekleri için uzman köpek eğitim merkezlerinde, ileri seviye alan koruma eğitimleri katılım sağlamalıdır. Belirli aşamalardan sonra köpeğin cins, ırk ve karakteristik özelliklerine bakılarak eğitimlere başlanır. Köpeklerin belirli bir alanı koruması için verilen alan koruma eğitiminde, köpeğin yabancı tehlikelere karşı tepkilerinin daha tutarlı ve doğru şekilde geliştirilmesini amaçlarız.

Alan Koruma Eğitiminin Amacı Nedir?

Köpekler içgüdüsel olarak yaşadığı alanı tehlikelerden korumak ister. Alan koruma eğitimi almamış bir köpeğin yaşadığı çevreye karşı ters tepkileri ve saldırganlığı olabileceğinden çeşitli sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu sorunlardan kaçınmanın en kolay yolu köpeğinize profesyonel alan koruma eğitimi vermenizdir. Alan koruma eğitimi almış bir köpeğin yabancı kişilere karşı alanını koruması hem sizin hem de karşınızdaki insanlara karşı güven sağlar. Bu nedenle köpeklere alanında uzman kişiler tarafından alan koruma eğitimi verilmelidir.

Alan Koruma Eğitimi Verilen Köpeklerin Özellikleri Nedir?

Sahibine bağlı, sadık, sevecen, komutları çabuk anlayabilen köpekler alan koruma eğitimi için daha uygundur. Bu tür köpeklerin eğitimleri hem daha erken bitmekte olup hem de köpeğin alabileceği komut sayısı fazla olmaktadır. Aynı zamanda bu tür köpeklerin sahipleri tarafından verilen komutları daha çabuk algılama yetileri vardır. Bazı köpeklerin alan koruma eğitimine karşı vereceği tepkiler olumsuz sonuçlanabilir. Bu tür köpekler ırkları ve karakteristik özellikleri bakımından eğitim olumsuz sonuçlanabilir. Alan koruma eğitimi kolay verilen bazı köpek cinsleri şunlardır: Golden, Alman Kurdu, Rottweiler, Doberman gibi köpekler, koruma köpekleri olarak tercih edilmektedir.

Alan Koruma Eğitiminin İçeriği Neler Olmalıdır?

Alan koruma eğitiminin bu alanda uzman köpek eğitmenleri tarafından aşama aşama yol kat edip sistemli bir şekilde uygulanması ve programlanması gerekmektedir. Köpeğin her alanda davranışlarını kontrol edebilmesine yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Her köpek türünün farklı karakteristik özellikleri olması nedeni ile her tür için farklı teknikte ve içerikte alan koruma eğitimi verilmelidir. Köpeğinize en kolay anlayabileceği teknikte komutlar vermek ve iyi sonuçlar almayı hedefleriz.

Alan Koruma Eğitimi Uygulanışı

Köpeklerde alan koruma eğitimi 1- 1.5 yaşından itibaren verilmesi uygundur. Köpeğinizin karakterine ve cinsine bağlı olarak ortalama 1 – 1.5 ay sürmekte olup bazı davranış ve uyum sorunu olan köpeklerde bu süre biraz daha uzamaktadır. Öncelikli olarak köpeğin korkmadan ısırabilmesi için bez ve sopa kullanılan alan koruma eğitimi, köpeğin bezi ısırmasıyla başlamaktadır. Sonraki aşamada sopa ile dışarıdan gelebilecek uyarıcılara karşı korkmaması için hafifçe dokunulan köpek, havlama sonrası verilen komutla birlikte saldırmayla devam etmektedir. Ayrıca köpek tehlikeyi sezdiği takdirde kendisi de saldırmayı öğrenmektedir. Alan koruma eğitimini en önemli özelliklerinden biri de saldırma komutu alan köpeğin sahibinin bırak komutu vermesi durumunda tehlike olmadığını hissederek bırakmasıdır. Bu eğitimi alacak köpekler için en önemli nokta köpeğin karakteristik özelliğine göre hareket etmek ve köpeğin de öğrenmeye istekli olmasıdır. Ayrıca bunun yanında eğiticinin sabırlı ve istikrarlı tutumunun da büyük önem taşıdığı alan koruma eğitimi, köpekle oluşturulan güven bağı ile birlikte başarıya ulaşmaktadır. Alan koruma eğitimi hizmeti almak istiyorsanız uzmanlarımızdan oluşan profesyonel alan koruma eğitimi hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More Tips

Check out our other posts

Köpek Eğitmeni

Bodyguard (Şahıs Koruma) Eğitimi Nedir?

Bodyguard eğitiminde asıl amaç köpeğin sahibini ve yakınlarını tehdit olabilecek unsurlardan korumasıdır. Elbette ki her köpek bodyguard eğitimi görevini yerine getiremez. Bu eğitime cevap verebilmesi

Read More »
Köpek Eğitmeni

İleri İtaat Eğitimi Nedir?

İleri İtaat Eğitimi’ ni başarıyla tamamlamış köpekler, İleri İtaat Eğitimi’ ne başlayabilirler. Bu eğitim tasmasız eğitimdir ve eğitimlerin ikinci adımıdır. Köpeğiniz bu eğitim ile birlikte

Read More »
Köpek Eğitmeni

Temel İtaat Eğitimi Nedir?

Köpekler sürü psikolojisi ile hareket ettiklerinden dolayı, yaşadıkları bölgede ya sürü lideri olurlar ya da sürü liderine itaat ederler. Temel itaat eğitiminde öncelikle köpekle köpek

Read More »